Tippek az iPhone használatának egyszerűbbé tételére

 

Az iPhone-t napjainkban az egyik legmodernebb és legfejlettebb telefonjának tekintik.

 Miért is? Mi izgat ennyi embert az iPhone? Ez a cikk tippeket és technikákat kínál a mai iPhone-felhasználók számára.

Nem csak fényképezhetsz az iPhone hangerőgombjával hanem néhány művelet is végrehajtható vele.

Felső gomb: ha megnyomod felébred vagy alvó állapotba lép a készülék.

Csengetés/némítás: elnémíthatod a csengetést és a riasztást.

Oldalsó kapcsoló: elnémíthatod a hangjelzéseket és a riasztásokat, illetve ki/bekapcsolhatod a kijelzőforgatás-zárat.

Hangerő-szabályozó gombok: beállíthatod a hangerőt zenehallgatásakor, filmnézésközben, illetve játék közben.

Főgomb: feloldható a készülék zárolása, kétszer megnyomva megjelenik az alkalmazásváltó.

 

 

Az iPhone akkumulátora gyorsan lemerül, különösen akkor, ha sokat használod a készüléket, tehetetlennek érezheted magad, ha a készülék éppen akkor kapcsol ki, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Az iPhone akkumulátora minimum 2 éves ciklusra van tervezve, 2 év után érdemes kicseréltetned, de ez sok esetben eltérhet. Ha jóval többet használod a készüléket, akkor már előbb is érik az akksi csere.

 

Parancsikonok, személyre szabott szótár

Az automata javítás a billentyűzetszótár segítségével ellenőrzi, hogy helyesen írtad-e be a szavakat és kijavítja automatikusan az elírásokat. A prediktív szövegbevitel segítségével néhány koppintással teljes mondatokat írhatsz be, illetve mondattá bővíti a beírt mondatrészletet.

Bármelyik alkalmazás kilépésekor tartsd lenyomva pár másodpercig a gombot, az alkalmazások néha hajlamosak lefagyni. Ne veszítsd el türelmedet, és ne kezd el szétszerelni a telefont, ha valami bármi csalódás ér a készülékkel kapcsolatban. Csak tartsd lenyomva a home gombot, ez arra kényszeríti az iPhone-t, hogy lépjen ki az alkalmazásból.

Ha az iPhone teljesen lefagy, akkor lehetőséged van arra, hogy újra indítsd, 10 másodpercig tartsd lenyomva a Start és a Menü gombot, hogy újra induljon.

Sms, karakterszámlálás

Legfeljebb három smst csatolhatsz egymáshoz, azaz 420 karaktert írhatsz. Ha azonban 140 karakternél többet küldesz, a fogadó személy nem kapja meg az SMS-t. Ennek oka a címzett okostelefonja vagy a fogadó által használt mobiltelefon szolgáltató.

Nyomon tudod követni a beírt karakterek számát, ha aktiválod azt az opciót az iPhone-on.

Egyszerű az egész csak ki kell tapasztalni ezt a néhány trükköt. Ha az iPhone körüli összes pompát kitapasztaltad akkor boldog tulajdonosa leszel, ha viszont összezavartalak akkor most már tudod mire való és miért kell neked is, hogy boldog tulajdonossá váljál.