Szerezd meg a kívánt vízvezeték-szerepet

A saját vízvezeték karbantartása és javítása nélkülözhetetlen része a lakásfelújításnak, ám ennek megértése és a megfelelő felszerelés vásárlása bonyolult lehet. Sok dolgot kell fontolóra venni az Ön vízvezeték-munkája során. Íme néhány lépés, amelyet megtehetsz a saját vízvezeték-munkáinak megkezdése érdekében.

Használja a csövektől hallott hangokat, hogy segítsen meghatározni, hogy mi a probléma. Bizonyos hangok azt jelentik, hogy a víznyomás túl magas. Más hangok laza csöveket vagy enyhe eltömődést jelentenek a kalciumból vagy a vasból. A csövek hallgatása sok pénzt takaríthat meg a probléma megoldásában.

Kerülje el a csövek eltörését a hőmérséklet változása miatt. A hőáramot a mosogatók alatt és a csövekbe kell engedni, a fürdőszobák és a konyhaszekrények ajtajait nyitva kell hagyni. Fontos, hogy a víz folyjon mind a hideg, mind a hideg csaptelepeken, valamint a külső falak közvetlen közelében lévő fülkék mellett.

Ne kísérelje meg megjavítani a hulladékkezelést úgy, hogy kézzel behúzza. A hulladéklerakás még akkor is, ha ki van kapcsolva, nagyon veszélyes lehet. Az internet segítségével keresse meg diagramját vagy felhasználói kézikönyvét az eszközéhez.

Ne töltse túl a hulladéklerakót. Ha nagy tárgyakat kell megsemmisítenie, vágja le őket kisebb darabokra. Ne tegyen be sokat egy időben, tegyen be egy vagy két darabot, és várjon néhány másodpercet, hogy a többit eldobja. A hulladék túlterhelése miatt a motor túlmelegedhet.

Évente kétszer engedje le az üledéket a melegvíz-melegítő aljáról, hogy a melegvíz-melegítő optimális szinten működjön. Egyszerűen nyissa ki a leeresztő szelepet, és hagyja, hogy a víz kifolyjon egy vödörbe, amíg a víz tiszta lesz. Ezután zárja le a leeresztő szelepet.

Állítsa a melegvíz-melegítő hőmérsékletét 120 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékletre. Ez elősegíti az energiamegtakarítást és megakadályozza, hogy a víz túl forróvá váljon, és esetleg leforrázza valaki a háztartásában. A régebbi modelleket, amelyeknél nincs hőmérsékleti beállítás, közepes értékre kell állítani.

Ha a szennyvízcsatorna biztonsági mentése megtörténik, akkor néhány dolgot meg lehet tenni a hibaelhárításhoz és a tisztításhoz, ideértve a berendezések bérlését is, például egy fővezeték kábelét. Azonban gyakran ez nem elégségesen foglalkozik a problémával. Ezután egy szakembernek ki kell értékelnie a problémát, egy kamera módszerrel, és alaposan meg kell tisztítania a vezetéket.

Ha otthonában alacsony a víznyomás, akkor gyakran megoldhatja a problémát a berendezés levegőztetőinek megtisztításával. A levegőztetőt le kell venni és szétszerelni. Ezután tisztítsa meg egy ecettel átitatott apró kefével. Öblítse le a darabot, tegye vissza, és tegye vissza a csapra. Ez eltávolítja az akadályokat, amelyek a levegőztetőben vannak, ezáltal javítva a víznyomást.

Ahogy olvassa, a vízvezeték-szerelem hihetetlenül fontos szempont lehet a jelenlegi és a jövőbeni otthonjavításban, és így érthető meg a különböző technikák és felszerelések. Így könnyebben megérti, hogy mire van szüksége a vízvezeték-munkához. A cikkben szereplő tippek követése nagyon jó kiindulópont.